Getostfyllda melonrullar

Ingredienser         

                        0,5 st melon, cantaloupe

Fyllning:

                        200 g getost
                        1 msk timjan, hackad, färsk
                        2 msk pinjenötter, rostade

Endiver:

                        2 st endiver
                        1 msk olivolja
                        1 msk råsocker
                        1 krm salt

Garnering:

                         rostade pinjenötter, Creme de balsamico, gräslöksstrån

                    Tillagning

                    1. Skala, kärna ur och skiva melonen mycket tunt i så stora skivor som möjligt. Låt skivorna torka på en handduk till strax före servering. 2. Fyllning: Skär bort kanterna på getosten. Mosa den och blanda med timjan och pinjenötter. 3. Endiver: Skär endiverna i 1/2 cm tjocka ringar. Stek dem hastigt på hög värme i olivolja och råsocker. Smaka av med salt. 4. Servering: Lägg melonskivorna omlott, som ett taktegel på plastfolie, ca 15×30 cm. Forma getostblandningen till en lika lång rulle och lägg den på övre delen av melonbädden. Rulla ihop till en tät rulle med hjälp av plastfolien. Skär rullen i 8 bitar. 5. Fördela endiven på tallrikarna. Lägg ostrullen ovanpå. Garnera med rostade pinjenötter,  balsamreduktion och några gräslöksstrån.

Leave a comment