Ensopado de Pexie (Fisksoppa)

För 6 pers.

Ingredienser

600 g fiskfilé (jag brukar använda pangasius och lite lax)
½ dl färskpressad limejuice
1 tsk salt
2 gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk koncentrerad fiskfond
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
200 g skalade räkor
4 salladslökar

 

Gör så här

1. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar, marinera i minst en kvart i limejuice och salt. 

2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

3. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja.

4. Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Låt sjuda i 10-12 minuter.

5. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.

6. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter.

7. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.

8. Strimla och strö över salladslöken.

9. Smaka av med salt och peppar.

10. Servera grytan med kokt ris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s