Danskt rågbröd

Danskt rågbröd- 3 limpor
Dag 1:
2 dl surdegsgrund
1 1/2 liter ljummet vatten

1 1/2 kg grovt rågmjöl
2 tsk salt

  • Blanda ihop allt noga.
  • Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12-24 timmar.

Dag 2
1/2 liter ljummet vatten
1 pkt rågkross a 500 g
3 dl solrosfrön

1 dl linfrön

  • Blanda ner alla ingredienser i degen och arbeta ihop.
  • Smörj 3 styck 2-liters brödformar. Fyll till 2/3. Låt jäsa övertäckta i 4-6 timmar.
  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Grädda i 1 timme och 15 minuter. Svep in i bakduk.
  • Låt gärna brödet vila till nästa dag innan du skär upp det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s