Hamburgare med coleslaw

Till hamburgarna:Foto: Tomas Yeh

                        400 g köttfärs
salt och peppar
                        8 st grillat bröd, i skivor

Tillbehör:

                        4 st tomater, skivor
sallad
                        0,5 st rödlök, skivad

Till chilisåsen:

                        2 msk chilisås
                        2 msk mango chutney

Till coleslawen:

                        100 g vitkål, strimlad
                        1 krm salt
                        100 g morot, strimlad
                        150 g majonnäs
                        1 msk apelsinjuice, koncentrerad

                    Tillagning

1/Coleslawen: 1/Salta kålen och låt den dra några timmar för att bli mjuk. Häll av överflödig vätska och blanda med övriga ingredienser.

Chilisåsen: 2/Rör ihop chilisåsen med mango chutneyn.

Hamburgarna: 3/Forma färsen i fyra biffar. Grilla dem till önskad stek-grad och salta och peppra.

Servering: 4/Lägg ihop bröd och biffar till hamburgare och servera med tillbehör, chilisås och coleslaw.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s