Paella

Paella

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 st kyckling
  • 2 st chorizo
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 3 st späda kronärtskockor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl okokt ebroris
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 dl pressad citron
  • färsk timjan
  • lagerblad
  • salt och peppar
  • 500 g blåmusslor
  • 2 dl frysta ärter
  • 2 pkt saffran
  • 200 g räkor med skal

Tillagning

  1. Skär kycklingen i halvstora bitar. Bryn kycklingbitarna i olivolja i en rymlig gryta tills de fått fin färg.
  2. Skala och hacka löken. Tillsätt löken i grytan och pressa över vitlöken, fräs i ytterligare ca 2 minuter.
  3. Tillsätt ris, vitt vin, vatten för 3 dl ris och citronsaft. Krydda med saffran, färsk timjan och lagerbladen. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ungefär 5 minuter under lock.
  4. Skär chorizon i stora bitar. Kärna ur och hacka paprikorna grovt. Halvera kronärtskockorna på längden. Tillsätt paprika, kronärtskockor, chorizo och musslor.
  5. Koka ytterligare ca 15 minuter. Tillsätt ärtorna och saffran, rör om och koka färdigt på svag värme under lock i 3-4 minuter.
  6. Skala under tiden räkorna och fördela ut dem på paellan vid servering.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s