Aloo Gobi

Ingredienser:

400 g blomkål skuren i små buketter
150 g potatis, skallad och skuren i bitar ca 1,5 cm
1 ½ msk olja
½ tsk kumminfrön
2 tsk ingefära, finhackad
1 tsk finhackad grön chili
¼ tsk gurkmeja
½ -2½ tsk chilipulver (röd)
Salt efter smak
½ -2½ tsk garam masala
¼ tsk mango-pulver
1 msk hackade Korianderblad

Tillagningssätt:

1. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kumminfrön, ingefära, grönchilin, gurkmeja, och chilipulvret.
2. Tillsätt potatis och blomkålen och ca 1 dl vatten. Låt det koka under lock, tills vattnet dunsat och potatisen är kokt. Rör om då och då.
3. Tillsätt garam masala, mango pulver och korianderbladen och servera varmt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s