Supersallad med lax

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 gram laxfilé
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 vitlök
  • 100 g solrosskott
  • 1 rödlök
  • 1 broccolibukett
  • kallpressad rapsolja
  • 1 granatäpple
  • 10 valnötter
  • 2 msk pinjenötter
  • pressad lime
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader och grill.
  2. Klyfta paprikorna, halvera tomaterna och skala vitlöken. Lägg dem i en form, ringla på lite rapsolja och ugnsrosta i 20 minuter tills det får lite färg.
  3. Bryt broccolin i mindre buketter och blanchera.
  4. Strimla rödlöken tunnt.
  5. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
  6. Hacka valnötterna grovt.
  7. Blanda salladsbladen med de övriga ingredienserna och droppa i lite rapsolja.
  8. Tärna laxen, salta och peppra, och stek den på hög värme.
  9. Fördela allt på tallrikar och toppa med laxen.
  10. Pressa över lite lime. Salta och peppra.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s