Kyckling marengo

Ingredienser (8 portioner)

  • 300 g färska champinjoner
  • 1+1 msk olivolja
  • 1+1 msk smör
  • 12 små steklökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kg kycklingfiléer
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2-3 tsk salt
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan

Tillagning

  1. Ansa och halvera champinjonerna. Fräs dem i en del av matfettet i en stor kastrull tills den fått fin färg. Lägg dem på en tallrik.
  2. Skala löken och vitlöken.
  3. Blanda pepparsorterna och saltet. Krydda kycklingfiléerna med blandningen.
  4. Bryn fågeln i resten av matfettet. Tillsätt lökarna och låt dem bryna med en stund.
  5. Häll på tomater och vitt vin. Pressa i vitlöken och örtkryddorna.
  6. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda tills kycklingen är färdig, c:a 15-20 minuter.
  7. Smaka av med mer kryddor.
  8. Lägg ner de stekta champinjonerna och låt dem bli varma.
  9. Servera med kokt ris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s