Tex-Mex enchiladas

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 ½ dl vatten
  • 2-3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 liten burk majs
  • 8 tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • chunky salsa
  • Till serveringen
  • 2 dl gräddfil
  • resten av chunky salsan

Tillagning

  1. Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
  2. Tillsätt tacokryddor och vatten.
  3. Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skölj och tärna tomaterna.
  6. Skala och finhacka löken.
  7. Låt majsen rinna av.
  8. Blanda färsen med tomater, lök och majs.
  9. Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
  10. Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
  11. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
  12. Servera enchiladasen med chunky salsa och kall gräddfil.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s