Butter chicken

This slideshow requires JavaScript.

Ingredienser:

Ca 680 g Kycklingbröst skuret i bitar (ca 2 cm stora)
3 msk smör
1,7 dl tomater (finhackade)
1 lök (finhackad)
0,6 dl cashewnöt (finmalen)
0,6 dl mandel (finmalet)
1 – 2 tsk rött chilipulver (efter smak)
1 tsk ingefärspasta (mixa ingefära fint med några droppar vatten)
1 tsk vitlökspasta
5-7 cm bit kanelstång
¼ tsk gurkmeja
Salt efter smak

Tillagningssätt:

1. Hetta upp 2 tsk smör på mellanhög temperatur och tillsätt löken, kanelstången och låt det bryna till löken är transparent.
2. Tillsätt gurkmejan, chili, ingefärspastan, vitlökspastan samt salt och lite vatten. Låt det dra någon minut under omrörning.
3. Tillsätt tomaterna och forsätt röra under ett par minuter.
4. Tillsätt de malda cashewnötterna och mandlarna som ska vara som en smet, och lite mer vatten. Fortsätt att tillsätta vatten tills du fått den konsisten du vill ha. Ska vara likt en tjockare sås.
5. När såsen börjar koka tillsätter du kycklingen och låter den koka tills den är helt genomkokt.
6. Innan du tar kycklingen från spisen, tillsätt resten av smöret och låter det smälta in.
7. Serveras med varma naan bröd eller ris.

Bilder från: http://www.easychickenrecipee.com, http://www.marksdailyapple.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s