Fylld paprika

 

Antal portioner: 4

Ingredienser:
5 stycken stora paprikor ( färg efter behag)
400 gr köttfärs eller lammfärs
1dl långkornigt ris
1 gul lök
2 vitlökssklyftor
1,5 buljongtärning
spiskummin
oregano
kanel
peppar
salt
olivolja

Tillagning av recept
Börja med att skära toppen av parikorna och rensa ur dem. Behåll locket, släng det inte. Finhacka löken. Skala vitlöken och krossa klyftorna med bredsidan av knivbladet, skär sedan ned dem i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, kanel, oregano och spiskummin i lite olivolja. När löken är mjuk, tillsätt köttfärsen. Bryn färsen igenom och tillsätt riset. Bryn ett par minuter till. Späd med 1-1.5 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt det hela koka ihop, så att ingen vätska återstår. Var försiktig i slutskedet och rör hela tiden då, eftersom det lätt kan bränna annars. Häll ut rikligt med olivolja i botten på en långpanna. Ställ upp parikorna med jämna mellanrum. Fyll dem med köttfärsblandningen. Kom ihåg, att rsiet sväller lite grann, så fyll dem inte ända upp. Lägg på locket och slå olivolja över. Strö över lite oregano. Stek i ugn 45-55 minuter, eller tills paprikorna är färdiga. Denna rätt gär att göra en dag innan servering. Servera med bröd och tzatziki. Det går också att byta ut parikorna mot 10 stora tomater eller bifftomater, men kom då ihåg att tillagningstiden förkortas avsevärt, eftersom tomater tillagas fortare. Ett problem kan då också bli att tomaterna går sönder, på grund av för lång tid i ugnen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s