Kyckling med citrongräs och nötter

Ingredienser

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500g 3 st vitlöksklyftor 1/2 burk citrongräs i lag, à 110g 2 msk thailändsk fisksås 1  st purjolök 1 st röd chilifrukt,  Smör-&rapsolja 2 1/2 dl Lätt kokosmjölk 1 dl strimlad thaibasilika eller koriander 1 dl torrostade jordnötter

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thaibasilika. Servera med ris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s