Key Lime Pie

Ingredienser (8 portioner)

  • Pajbotten
  • 12 digestivekex
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 ¼ dl pressad limesaft (behövs c:a 5 lime)
  • 400 g söt kondenserad mjölk
  • 1 tsk rivna limeskal
  • 3 tsk strösocker

Tillagning

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smula och mixa kex med smält smör. Tryck ut i en pajform.
  2. Baka i ugnen 7-8 minuter.
  3. Fyllning: Sänk värmen till 125 grader.
  4. Separera äggulor och äggvitor.
  5. Blanda äggulor, pressad limesaft, kondenserad mjölk och limeskal.
  6. Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 10-15 minuter tills fyllningen stelnat.
  7. Låt svalna.
  8. Höj ugnen till 250 grader.
  9. Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd ned strösockret.
  10. Spritsa ut marängsmeten på den svalnade pajen.
  11. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter.
  12. Låt svalna lite och servera.

5 thoughts on “Key Lime Pie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s