Kanderade Pecannötter

Ingredienser (10 portioner)

  • 3 msk strösocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • några varv nymald svartpeppar
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 4 dl pecannötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop strösocker, sirap, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en liten kastrull.
  3. Låt blandningen koka ihop ett par minuter.
  4. Rör ner pecannötterna i kastrullen.
  5. Sprid ut nötterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden.
  7. Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra med en kockpincett. Låt svalna.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s