Plokkfiskur

Receptet räcker till fyra till sex hungriga.
Ingredienser: 800 gram kokt fisk (det vanligaste på Island är saltfisk, kolja, torsk eller hälleflundra men all vit fisk funkar utmärkt) 15 medelstora kokta potatisar 2 gula lökar 50 gram margarin 1 deciliter vetemjöl 7 deciliter mjölk riven ost salt peppar
Gör så här: Koka fisken och potatisen om du inte har rester. Mosa fisken ganska grovt och tärna potatisen. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölet och rör ihop till en jämn sörja. Tillsätt ett par deciliter mjölk. Låt det koka upp och rör om hela tiden så att en tjock sås bildas. Tillsätt resten av mjölken undan för undan när det börjat koka. Lägg i den hackade löken så att den får mjukna lite i såsen. Salta och peppra. Varva sås, potatis och fisk i en smörad form. Strö över lite ost och sätt in i ugnen i en kvart på 200 grader. Klart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s