Khoresh fesenjan

INGREDIENSER:

1 stor hackad gul lök
½ tsk svartpeppar
½ tsk gurkmeja
100 g smör eller olja (helst fett fr. fårsvansr)
ca 500 g kyckling i bitar
saft av en citron
1 tsk kardemumma
2 msk vetemjöl
250 g grovt hackade valnötter
1 dl hett vatten
3 dl granatäppeljuice (el. limejuice, brunt rörsocker o. tomatjuice istället)
salt
matolja
1 liten aubergine

GÖR SÅ HÄR:

Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Ta ur från pannan men lämna matfettet kvar. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig. Täck med lock och sjud på låg värme i 30 minuter. Skär auberginen längs med i tunna skivor och strö på salt och låt stå 10 minuter. Skölj av, torka och stek i olja tills den är vackert gyllenbrun på båda sidor. Lägg auberginen över kycklingen och sjud vidare på låg värme till auberginen mjuknat ordentligt och en mustig brun sky täcker kyckling. Strö över kardemumma, rör om försiktigt och koka försiktigt och koka ytterligare fem minuter. Servera med ris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s