Isländsk räkcocktail

Ingredienser                           

                        500 g räkor med skal
                        250 g cocktailtomater
                        3 msk olivolja
                        2 msk vinäger
                        1 msk slätbladig persilja, hackad
                        2 msk purjolök, fint strimlad
                        1 krm salt
                        0,5 krm svartpeppar

Dressing

                        0,5 dl majonnäs
                        0,5 dl crème fraiche
                        1 msk pepparrot, nyriven
                        1 krm salt
                        2 msk                         vatten
                        1 pkt blandad sallad

Garnering

                        0,25 st purjolök, strimlor av

                    Tillagning

                    1. Skala räkorna och ställ dem kallt. Gör ett litet kryss i skalet på alla körsbärstomaterna, skålla dem i kokande vatten ca 5 sek.     Ta upp dem, kyl av i kallt vatten och dra av skalet. 2. Blanda i en skål olivolja, vinäger, persilja, purjolök, salt och peppar. Lägg i tomaterna, marinera dem ca 30 min, gärna längre. 3. Blanda samman dressingen, smaka av med pepparrot. Tillsätt vatten matskedsvis tills den får en något tunnare konsistens.     Lägg salladsblad i botten på ett cocktailglas; fördela räkor, tomater och dressing över. Garnera med några strimlor purjolök.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s