Hemmagjord vaniljglass

Ingredienser (8 portioner)

  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 vaniljstänger

Tillagning

  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  2. Värm grädde och mjölk i en kastrull, utan att det börjar koka.
  3. Blanda ägg, socker, grädde och mjölk med vaniljsocker i en bunke och skrapa ur vaniljstångens frön.
  4. Vispa tills smeten tjocknar och bubblor börjar synas.
  5. Kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i iskallt vattenbad.
  6. Kör smeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s