Choklad Brownies

Ingredienser (24 portioner)

  • 150 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • ¾ dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • smält blockchoklad
  • ev. valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper, som läggs i en långpanna.
  3. Smält fett och rör i kakao. Låt det svalna.
  4. Hacka nötterna under tiden.
  5. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulver och hassellnötterna.
  6. Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35 minuter.
  7. Skär den avsvalnade kakan i c:a 24 bitar.
  8. Bred smält blockchoklad på kakorna. Lägg eventuellt en valnöt mitt på varje brownie.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s