Falafel

För 20 pers.

 

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor
  • 1 st gul lök
  •  1 klyfta vitlök
  •  1 tsk spiskummin
  •  0,5 tsk salt
  • 0,5 dl bladpersilja
  •  2 krm sambal oelek
  • 2 msk maizena
  •  3 msk smör- & rapsolja

Gör så här

  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  • Skala och hacka löken.
  • Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja.
  • Forma smeten till små ovala, platta bullar.
  •  Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s