Sallad med manchego-ost

Ingredienser                           

                        400 g rotselleri
                        1 msk olivolja
                        0,5 tsk salt
                        1 krm vitpeppar, nymald
                        200 g manchego
                        1 dl pistaschnötter

Vinägrett

                        2 msk olivolja
                        1 msk vitvinsvinäger
                        2 krm salt
                        1 krm vitpeppar, nymald
                        2 tsk timjan, smulad färsk

                    Tillagning

                    1. Skala och skär rotsellerin i cmstora tärningar. Bryn dem i olivolja i het stekpanna runt om, minska värmen och stek tills de är mjuka, ca 5 min. Dra av stekpannan. Salta och peppra. 2. Skär osten i tärningar. Rosta pistaschnötterna i torr stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. 3.Blanda rotselleri, ost och nötter i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt. Servera som en osträtt efter huvudrätten.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s