Empanada

Tillagningstid: ca 3 timmar

Beräknat för 6 portioner

INGREDIENSER:

  • 1 kg mjöl
  • 250 g margarin (rumsvarmt)
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 1 st ägg
  • 600 g nötfärs
  • 2 st lökar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 6 st chilifrukter eller 2 tsk Sambal Oelek
  • 3 msk russin1 msk mjöl + 1 dl vatten
  • 1 burk(ar) oliver
  • 4 st hårdkokta ägg

GÖR SÅ HÄR:

Deg

  • Blanda ihop ingredienserna till degen väl
  • mjöl
  •  margarin
  •  torrjäst
  •  2 tsk salt
  •  2 dl mjölk eller vatten
  •  1 ägg (gärna i en assistent.)
  •  Låt jäsa 1 timme.

Fyllning

  • Stek nötfärsen tillsammans med chilin och kryddorna.
  •  Lägg åt sidan.
  •  Stek den finhackade löken och blanda ner den och russinen i färsen.
  •  Gör en liten redning av 1 dl vatten och 1 msk mjöl och rör ner i färsen under omrörning.
    Kavla ut degen tunt.
  •  Med hjälp av t ex en skål eller en burk, tryck ut cirklar i degen.
  •  Lägg på ena halvan av cirkeln en klick av färsen, några oliver och ett kvarts hårdkokt ägg.
  •  Vik över andra deg halvan så att en halvmåneform bildas.
  • Tryck ihop kanten väl.
  •  Lägg på en plåt, pensla med ägg och grädda sedan i ugnen, 15 minuter i 200 grader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s