Baby bok choy with flat white Chinese noodles kuay teow

Förberedelse:

  • Hetta upp oljan i en wok på medellång hög värme.
  •  Tillsätt vitlök, koka tills gyllene.
  •  Lägg räkor, koka 2 minuter eller tills ogenomskinlig.
  •  Tillsätt räkor marinaden, laga mat åt ytterligare 1 minut.
  •  Lägg grönsaker, koka tills grönsakerna börjar vissna.
  • Täck över och koka i 2 minuter. Ta bort locket
  • . Lägg nudlar, separera dem när de faller in i wok.
  •  Släng med sambal oelek, kecap Manis och böngroddar.
  •  för förbandet, blanda alla ingredienser tillsammans i en skål tills långt kombineras.
  • Häll över stek, rör om och servera garnerad med thailändsk basilika och grillat fläskkött.
  • Ingrediens:   1 msk jordnötsolja
  • 3 vitlöksklyftor,
  • finhackade 150 g räkor, skalade, de-ådriga (svansar kvar på), marinerade i 2 tsk tomatsås
  • 2 knippen av grönsaker (inklusive barn bok choy, om det finns), beror separerade, så indränkt i en tydlig bassäng med vatten och sköljas väl platta kinesiska nudlar kuay teow, indränkt i varmt vatten i 3 minuter
  • 2 tsk sambal oelek (chili pasta)
  • 1 msk kecap Manis
  •  1 kopp (80 g) böngroddar, indränkt i vatten för användning (om tillgänglig kan du använda vattenkrasse) Thai basilika blad, för att tjäna kinesiska grillat fläskkött, för att tjäna Dressing
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk ingefära saft
  • 1 tsk sesamolja
  •  1 tsk chilisås
  • 2 tsk fisksås
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s