Cannelloni

Ingredienser (6 portioner)

  • 15-20 cannellonirör
  • 2 mozzarellaostar
  • Köttfärssås
  • 400 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ köttbuljongtärning
  • torkad oregano
  • färsk basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • färsk basilika
  • salt
  • vitpeppar
  • Bechamelsås
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ungsäker form.
  3. Riv mozzarellaosten.
  4. Köttfärssås: stek löken gyllene och blanda i nötfärsen. Stek tills nötfärsen är nästan genomstekt.
  5. Pressa i tomatpuré och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och några matskedar hackad färsk basilika.
    Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp.
  6. Smaka av med torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tomatpuré.
  7. Tomatsås koka upp de passerade tomaterna.
  8. Pressa i vitlök och lite färsk bailika. Smaka av med salt och peppar.
  9. Bechamelsås: Fräs mjölet i smöret tills det är vackert ljusbrunt.
  10. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
  11. Låt koka under omrörning i c:a 5 minuter.
  12. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt.
  13. Färdigställning: Fyll cannellonirören med köttfärs och lägg dem i ungsformen.
  14. Häll först över bechamelsåsen, ringla därefter över tomatsåsen och strö sist på mozzarellaosten.
  15. Grädda i nederdelen av ugnen i 25-30 minuter tills pastarören är mjuka.
  16. Låt svalna lite och servera med en sallad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s