Ost- och olivtapas

Ingredienser                           

                        2 st röda paprikor
                        2 st gula paprikor
250 g                         herrgårdsost
                        250 g sveciaost
                        1 dl soltorkade tomater i olja
                        2 dl blandade oliver
                        0,5 dl                         kallpressad rapsolja
                        2 st citroner, skal och 2 msk juice
                        1 tsk honung
                        1 nypa salt
                        2 msk                         rosmarin och timjan, grovt hackad

                    Tillagning

                    1 Sätt ugnen på 225 grader. 2 Halvera paprikorna, ta bort kärnorna och de vita hinnorna. Lägg paprikorna med skinnsidan upp och pensla med olja. Rosta paprikorna i ugnen i cirka 10 minuter tills de är mjuka och skalet fått färg. Häll av och spara spadet från paprikorna. 3 Täck paprikorna med plast och låt svalna i 30 minuter. Skala paprikorna och salta dem lätt. 4 Skär osten i tärningar eller bryt den i mindre bitar. 5 Blanda spadet från paprikorna med rapsolja, strimlat citronskal, juice och honung. Smaka av med salt och tillsätt örterna. 6 Lägg paprika, ost, tomater och oliver i en eller flera skålar och slå marinaden över. Låt mogna ett par timmar innan servering eller gärna över natten. 7 Serveras rumstempererat med ett gott lantbröd.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s