Tonfiskfyllda spanska ägg

Ingredienser

                        4 st ägg
                        1 burk tonfisk, liten
2-3 msk majonnäs
chilisås, (av ketchuptyp)
tabasco
                        1 dl yoghurt, naturell (typ grekisk/turkisk/meze)
                        12 st gröna oliver

                    Tillagning

                    1 Koka äggen, 8–10 minuter. Låt dem kallna och halvera dem sedan på längden. 2 Gröp ur äggulan och lägg hälften i en skål. Spara resten till dekoration. 3 Blanda ner den väl avrunna tonfisken i skålen med kokt äggula. Rör ner 1–2 msk majonnäs, så det precis binder tonfiskröran. Smaka av med chilisås och tabasco. 4 Fyll de urgröpta ägghalvorna med tonfiskröran och lägg äggen med den platta sidan nedåt på ett serveringsfat. 5 Rör ut yoghurten med 1–2 msk majonnäs. Ringla över äggen. 6 Smula resten av äggulan över äggen. Servera med gröna oliver som skurits i halvor.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s