Friterad kronärtskocka

Ingredienser

400 g kronärtskockshjärtan
4 st skivor lufttorkad skinka (serranojamón)
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald

Frityrsmet

120 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 st äggvita, hårt vispad
5 dl raps- eller majsolja
0,5 tsk havssalt
8 st små korta grillpinnar i trä

Tillagning

1. Skölj kronärtskockshjärtan i kallt vatten och låt dem sedan rinna av ordentligt. Lägg dem uppochner i en sil. Pressa lite på dem också så att det mesta av vätskan kramas ur.
2. Dela skinkskivorna på hälften, rulla ihop och stoppa in en i mitten av varje hjärta. Salta och peppra utanpå
3. Frityrsmet: Vispa mjöl, bakpulver och vatten till en slät smet.
Vänd ner hårt vispad vita.
4. Hetta upp oljan till 180°. Doppa kronärtskockorna en i taget i smeten, även här uppochner så att de blir täckta av smeten utan att det rinner in så mycket i skinkhålet. Lägg dem undan för undan i oljan så att de blir genomheta och får vacker gyllenbrun färg, ca 3-4 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
5. Strö lite salt på dem, sätt i pinnar och ät dem varma.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s