Hakkebøf

4 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 2-3 kokta, mosade potatisar
  • 500 g (grovt malen) fläsk- eller blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 1/2 dl kaffegrädde
  • 1 ägg
  • smör till stekning

Gör så här:

  • Blanda samman allt utom steksmöret till en färs, överarbeta den inte. Forma fyra biffar, de ska vara så höga som 3-4 cm. Lättast är att forma med våta händer.
  • Bryn biffarna runtom i smör. Efterstek i 175 grader varm ugn ca 10 minuter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s