Vindaloo

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g fläskfilé i tärningar
  • 4 curryblad
  • 1 tsk svarta senapskorn
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 msk ghee
  • Currypasta
  • 1 dl maltvinäger
  • 2 msk hel torkad koriander
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 tsk mald chili
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 2 msk grovskuren ingefära
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 4 svartpepparkorn
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Kör ingredienserna till currypastan i en mixer till en slät pasta, tillsätt mera vinäger om det blir för tjockt.
  2. Lägg fläskfilé, currypastan och currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar, gärna över natten.
  3. Hetta upp gheen i en gjutjärnsgryta.
  4. Fräs senapsfröna på moderat värme under omrörning tills de börjar dofta.
  5. Tillsätt köttet med marinad och vatten. Sjud under lock
    i 30 minuter.
  6. Ta av locket och sjud ytterligare 30 min. Rör om då.
  7. Servera med ris och indisk öl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s