Nizzasallad

Ingredienser

4 port

4 – 6 färskpotatisar 250 g haricots verts 1/2 rödlök 2 tomater 4 dl grönsallad 2 kokta ägg 2 burkar tonfisk i olja, à 200 g 1 burk sardeller 20 svarta oliver

Sås: 2 dl 

 gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk finhackad gul lök 2 msk hackad gräslök 1 krm salt 1 krm peppar

Gör så här

Koka potatisen, låt svalna. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor. Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen. Servera resten till.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s