Sesamkryddad kyckling

This slideshow requires JavaScript.

Antal portioner: 4
Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 msk thailändsk fisksås
2 msk rapsolja
1.5 krm malen svartpeppar
Jordnötssås:1/2 dl finhackade jordnötter
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
1-4 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk fisksås
1 msk pressad citron- eller limesaft
Glasering:3/4 dl flytande honung
2 tsk kinesisk soja
4 msk sesamfrön
Du behöver också träspett

Gör så här

1. Skär kycklingköttet små bitar. Tvätta limen och strimla skalet. Pressa ut saften. Blanda limeskal och saft, soja, fisksås, olja och peppar till marinaden. Låt köttet mariners 1 timme. Blötlägg träspetten.

2. Sås: Finhacka jordnötterna. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i olja. Häll i kokosmjölk, sambal, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. Tillsätt jordnötter och jordnötssmör. Låt sjuda sakta utan lock ca 30 minuter. Rör om då och då. Rör ner citronsaften. Trä upp det marinerade kycklingköttet på spetten.

3. Grilla i ugn: Sätt ugnen på grill 250°. Grilla spetten högt uppe i ugnen ca 5 minuter på var sida. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden och strö över sesamfrön. Servera med såsen i separat skål. Grilla över träkolsglöd: Grilla spetten i ca 10 minuter och vänd flera gånger. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden och strö över sesamfrön. Servera med såsen i separat skål.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s