Ost- och sardellkex

Ingredienser                           

                        2 dl vetemjöl
120 g smör
                        120 g cheddarost, riven
                        7 st sardellfiléer
                        0,5 krm cayennepeppar
                        1 dl                         kärnfria svarta oliver, finstrimlade

                    Tillagning

                    1. Blanda vetemjöl, smör, riven ost, sardeller och cayenne i en matberedare. Kör snabbt ihop till en deg. 2. Blanda ner finstrimlade oliver och forma degen till en avlång kantig korv ca 3 cm i diameter. Linda in den i plastfolie eller smörpapper och lägg den i kylen minst 1 timme. 3. Sätt ugnen på 200°. Ta ut degen, skär med en vass kniv ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min tills de fått lite färg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s