Vegetarisk pastagratäng

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Radiatori
  • 4 jordärtskockor
  • 1  gul lök
  • 150 g  kantareller eller annan svamp
  • ca 1 dl Zeta Olivolja
  • salt och
  • svartpeppar
  • 400 g broccoli
  • 1 Zeta Mascarpone  (250 g)
  • 1 burk  Zeta Oliver med Chili (300 g)
  • 100 g Zeta Grana Padano  eller
  • Zeta Parmigiano Reggiano  riven

Tips

Variera rätten genom att blanda den nykokta pastan med grönsakerna, mascarponen och oliverna och gratinera allt i ugnen. Då bör du dubbla mängden mascarpone

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva jordärtskockor och lök. Putsa och skiva svampen. Fräs allt i 4 msk olivolja några minuter, salta och peppra. Skär broccolin i små buketter och fräs med grönsakerna några minuter. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda i mascarpone och oliver. Strö parmesanosten över. Sätt in formen i ugnen ca 10 minuter. När ytan är vackert guldgul är gratängen klar. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av kokvattnet och blanda genast med 2 msk olivolja. Servera gratängen med den nykokta pastan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s