Melizanosallata

 

Tag 1 – 2 auberginer, tvätta dem och picka dem med en gaffel lägg sedan in dem i ugnen hela och låt bakas i ca: 40 min eller tills de är riktigt mjuka när du sticker en gaffel i dem.

Tag då ut dem ur ugnen dela dem på mitten och gröp ur fruktköttet och lägg i ett durkslag och vispa om så att den mesta vätskan rinner bort lägg aubergin bladningen i en lite skål blanda i 1 – 2 vitlöksklyftor väl pressade, lite salt, ca 2 – 3 msk olivolja, lite vitvinsvinäger + 3-4 dl yoghurt går lika bra med crème fraiche beror på hur fet man vill ha den. Blanda sedan ihop allt till en kletig tjock sås (precis som Tsatzikin)

Denna sallad ätes med fördel till en god biffteki med sallad eller någon annan typ av köttbit, på en bit bröd eller vad du vill mycket gott.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s