Tacopaj

Ingredienser (4 portioner)

  • Deg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • 1 klick smör eller annat matfett
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika chili
  • 1 stor tomat, skivad
  • 1 burk skivade marinerade jalapeños
  • 2-3 dl riven ost

Tillagning

  1. Blanda mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och tryck därefter ut den i en normalstor pajform.
  4. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  7. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om.
  8. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter. Rör om då och då.
  9. Lägg nötfärsfyllningen i pajskalet.
  10. Bred över crème fraiche.
  11. Fördela tomatskivorna och jalapeños ovanpå.
  12. Strö till sist över osten.
  13. Grädda pajen 10-15 minuter tills den fått fin färg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s