Kokoskyckling

Ingredienser

4 port

1 kg kycklingdelar
Arla smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar eller
1/2-1 röd chilifrukt
1/2-1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
5 dl Lätt kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt

Gör så här

Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra och låt eftersteka under lock ca 20 min. Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten och paprikan. Fräs grönsakerna i smör i en gryta några minuter. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, gurkmeja och buljongtärning. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg i kycklingdelarna och låt grytan koka ca 3 min. Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s